Nå fram till norrmän

Behöver du hjälp med att öppna dörrar i Norge? Din kommunikation är helt avgörande. Det skal være på norsk, så klart!

Uttrycket "All business is local" har fått större betydelse

I dagens digitala värld finns en överflöd av information som gör att vi blir alltmer kritiska till det vi läser. Vi söker det nära och undviker det som låter främmande. Språk är mer än ord och grammatik; mycket händer mellan linjerna i en text. Happy Alien hjälper dig låta “lokal” i Norge – också när det gäller värdegrund, tonalitet och symbolik.

Uttrycket "All business is local" har fått större betydelse

Vi översätter mer än bara språk

Människor har blivit otåliga och kräsna. Bara 7 sekunder ägnas åt text och bild som inte känns relevant och personlig. Översättning ord-för-ord av svenska texter till norska räcker inte längre för att vinna förtroende över gränsen. Du måste in i huvudet på din norska målgrupp. Happy Alien anpassar allt ifrån text och bild till hela kommunikationsstrategier så att du träffar din publik i grannlandet.

Säljer du digitalt? Språk är ditt hemliga vapen!

För dig som säljer produkter och tjänster digitalt är den norska marknaden bara ett tangenttryck undan. Men Corona-pandemin har förändrat hur vi tänker och beter oss. Människor söker sig till det de känner. När du inte säljer fysisk och på plats blir text ditt hemliga vapen för att bygga förtroende. Vi hjälper dig skapa norska texter som väckor känslor – norska känslor.

Översättning – gör det rätt eller inte alls

Ingenting låter mer främmande än en dålig översättning av ditt modersmål. Inte ens engelska. När du läser på ditt modersmål så tänker du också på ditt modersmål. Då ringer din inre alarmklocka när något låter främmande: “Vem är detta och vem försöker de utge sig för att vara?”

Hur vi jobbar med översättning

Det finns få auktoriserade svenska -> norska översättare. Det finns många språkkunniga frilansare som översätter mellan svenska och norska, men deras översättningserfarenhet begränsar sig ofta till ett fåtal ämnesområden.

När budskap och tonalitet är viktig krävs ett samarbete mellan flera aktörer. Happy Alien koordinerar detta arbete. Vi har ett gediget nätverk av kreativa, akademiska och tekniska norska skribenter, översättare och kommunikatörer samt ämnesexperter inom allt ifrån konst till teknik. Alla är handplockade och kvalitetssäkrade av oss.

 

Vi skriver din norska text

Har du ingen svensk text att översätta till norska? Inget problem – vi skriver den för dig.

 

Säljande texter

Vi skapar innehåll för bloggar, webbsidor, nyhetsbrev, reklam, tryck och sociala medier. Texten ska kännas autentisk för din målgrupp, vara lätt att hitta på Google och bygga en lokal auktoritet som stärker ditt varumärke.

 

Informativa texter

Vi producerar icke-kommersiella texter inom många ämnesområden och format: pressmeddelanden, rapporter, analyser, produktspecifikationer och annan dokumentation. Vi skriver också akademiskt material som inte ska betygsättas.

 

Textbearbetning

Är du osäker på kvalitén vid din norska text? Skicka den till oss så korrekturläser vi den. Vi kan även testa texten på din norska målgrupp.