Om oss

Vår visjon? Helt enkelt att flera svenska aktörer satsar över gränsen.

Vi är "svorskor" som känner både Norge och Sverige

Här kan du läsa mer om Happy Alien-teamet. Utöver vårt fasta team tar vi hjälp av specialister vid behov. Det kan vara jurister, ekonomer, akademiska ämnesexperter, tekniska skribenter, mm.

Vårt huvudkontor ligger i Karlstad centrum, men vårt team är spridd i hela Norge och Sverige.

Vi är "svorskor" som känner både Norge och Sverige
Grundare & Projektledare

Stine Hjartland

Stine har varit ”alien” i många länder – från kungariket Saudiarabien till EUs hovedstad Brussel. Fjorton år boende utomlands har stärkt hennes nationella identitet och samtidigt gjort att hon kan se sina landsmän från en utomståendes perspektiv. Tack vare intervjuer med företag samt flertalet norsk-svenska samarbeten vet Stine hur svenskar och norrmän ser på varandra och hur detta påverkar affärer och samverkan länderna emellan. Hon fungerar som projektledare i Happy Alien, men arbetar också operativt i alla typer uppdrag.

Stine älskar networking, resor och allt som berör språk. Hon är ofta att se med nesan djupt ner i en bok.

Stine Hjartland
Researcher

Anders

Norska Anders har doktorsexamen i statsvetenskap med fokus på FNS globala mål. Förutom sitt arbete för Happy Alien är han föreläsare och studentvägledare. Med sin forskningsbakgrund är han naturligtvis grym på att leta fram, analysera och sammanfatta information. Han är därför en viktig resurs i vårt team när vi ska kartlägga regelverk och marknadsförhållanden i Norge.

Anders bor med sin flickvän och deras hund, och finns ofta på köket där han experimenterar med olika kulinariska utmaningar.

Anders
Digital Designer

Emelie

Svenska Emelie är vår kreatör och designer. Hon har bott i Japan i två år och är van med de utmaningar som Happy Aliens kunder står ovanför – nya miljöer, sociala koder, språk och en hel massa byråkrati. Detta kommer till uttryck i hennes arbete med Happy Aliens visuella profil samt filmer och animation. Emelie är skaparen bakom ”Happy”, vår kära alien-mascot.

Utöver animering och storytelling gillar Emelie att läsa och utvidga sin syn på omvärlden i form av böcker och sociala medier.

Emelie
Skribent och översättare

Lars

Lars är en riktig språkfantast som inte är nöjd innan varje norska mening vi skriver, översätter eller korrekturläser låter helt perfekt. På sin CV har han erfarenheter från norska litteratur- och förlagsbranschen, bland annat som tidskriftsredaktör. Lars arbetar framför allt i vårt översättningsteam. Med ni års erfarenhet av insamling och sammenfatning av nyheter för norska myndigheter är han även en av våra bästa researchers.

På fritiden skriver Lars skönlitteratur och har faktisk publicerat en egen roman och novellsamling!

Lars
Är du en Happy Alien?

Bli en del av vårt team!

Vi är i behov av dig med kompetens och/eller intresse inom:

  • norskt språk, kommunikation och kultur
  • översättning svenska -> norsk
  • networking och rekrytering Norge <-> Sverige
  • internationell e-commerce och lokaliseringsverktyg
  • norska branscher, speciellt IT, bygg/entreprenad, energi/miljö
  • juridik eller ekonomi med fokus på moms, tull, bolagsetablering, personal mm i Norge
  • rapportering i Interreg-projekt

Generalister är minst lika värdefulla i vårt team, så ta kontakt om du har ett stort intresse för Norge samt en passion för projektledning, administration och/eller marknadsresearch.

Vår största motivation är att förena människor på tvärs av gränser. Ömsesidig förståelse och tolerans kan bara leda till något gott: samarbete och vänskap, utveckling och innovation, partnerskap och affärer.

Vill du veta mer om Happy Alien? Vi vill gärna höra från dig

KONTAKTA OSS